BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Nederlandse voorgeschiedenis > Rooms Koning Willem II
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Rooms Koning Willem II

(1228-1256) Graaf van Holland, vader van Floris V . In 1248 in Aken gekroond als (tegen)koning van het Heilige Roomse Rijk en omstreeks 1250 door de meeste Duitse vorsten erkend. Willem II maakte plannen voor een jachtslot in 'Die Hage', dat door zijn zoon werd gerealiseerd (nu de Ridderzaal ). Hij sneuvelde bij Hoogwoud op een veldtocht tegen de rebelse West-Friezen.

Rooms Willem IIvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop