BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Carlene Carter
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Carlene Carter

Carlene Carter (geboortenaam Rebecca Carlene Smith , 1955) is een Amerikaanse countryzangeres, dochter van June Carter, kleindochter van Maybelle Carter van de legendarische Carter Family en stiefdochter van Johnny Cash . Door haar huwelijk met Nick Lowe wordt haar muziek vanaf 1979 beïnvloed door de pub rock . Dit is goed te horen op de albums die ze in de jaren ’80 uitbrengt, waarop ze begeleid wordt door Graham Parker’s band The Rumour en door Rockpile. Na 1990 keert ze terug tot de traditionelere countrymuziek en scoort daarmee in Amerika diverse hits.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop