BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Cliff Richard
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Cliff Richard

Cliff Richard (echte naam Harry Rodger Webb, India 1940) is een Engelse rock-‘n-roll zanger, die vaak beschouwd wordt als de Engelse Elvis Presley . Zijn eerste single Move It (1958) wordt meteen een hit, gevolgd door tientallen andere. In Nederland behoren Living Doll, The Young Ones, Do You Wanna Dance , Bachelor Boy, Lucky Lips en Congratulations tot zijn grootste successen, allemaal begeleid door The Shadows . Richard maakt diverse comebacks en blijft tot in de huidige tijd succesvol. Er worden meer dan 260 miljoen platen van hem verkocht. In 1995 wordt hij geridderd en wordt Cliff Richard ook zijn officiële naam.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop