BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Dave Edmunds
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Dave Edmunds

Dave Edmunds (1944) is een gitarist en zanger uit Wales, die sterk beïnvloed is door de jaren ’50 muziek van Chuck Berry , Elvis Presley en The Everly Brothers . Deze muzikale voorbeelden zijn terug te horen in de pub rock die hij vanaf de jaren ’70 speelt. Zijn beste werk maakt hij samen met Nick Lowe in de groep Rockpile. Daarvóór heeft hij in 1968 al een grote hit met een rockbewerking van Khatchaturian’s klassieke compositie Sabre Dance, maar dit nummer is niet representatief voor zijn latere werk.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop