BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

De Dannan

Ierse volksmuziekgroep, opgericht in 1974, toen nog onder de naam Dé Danann (genoemd naar de legendarische Ierse stam Thuatha Dé Danann'). Hoewel de groep ook in Nederland een grote aanhang heeft onder liefhebbers van volksmuziek is ze vooral in Ierland en Engeland erg populair. Van de kleine twintig albums staan vooral The Mist Covered Mountain (1980), Star-Spangled Molly (1981) en How The West Was Won (1999) hoog aangeschreven.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop