BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Del Shannon
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Del Shannon

Del Shannon (echte naam Charles Weedon Westover, 1934-1990) is een Amerikaanse zanger, die in 1961 grote naam maakt met zijn eerste single en wereldwijde nummer-1 hit Runaway, door hemzelf en pianist Max Crook geschreven. De combinatie van zijn scherpe falsetstem en Crook’s orgeltje maakt het geluid ongewoon voor die tijd en zorgt ook in de jaren erna voor grote herkenbaarheid. Tot 1965 blijven de hits komen maar dan is het afgelopen met het succes. Op 55-jarige leeftijd schiet hij zichzelf dood.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop