BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Echo & the Bunnymen
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Echo & the Bunnymen

Engelse new wave groep, opgericht in 1978 en duidelijk beïnvloed door The Doors en The Velvet Underground . In Engeland zijn de eerste vier albums heel succesvol; vooral het vierde – Ocean Rain (1984) – wordt zowel geprezen als goed verkocht. Na het vertrek van zanger Ian McCulloch (1959) in 1988 gaat het slechter en de groep bestaat tussen 1993 en 1996 helemaal niet. Daarna keert McCulloch terug, er komt een herstart en opmerkelijk genoeg keert ook het succes weer terug.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop