BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Electric Light Orchestra/ ELO
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Electric Light Orchestra/ ELO

Engelse progressieve rockband , voortgekomen uit The Move . De band bestaat van 1971 tot 1988 en heeft in het begin de drie overgebleven leden van The Move in haar gelederen: Roy Wood, Jeff Lynne en Bev Bevan. Het geluid van de band evolueert steeds meer in de richting van de symfonische rock . De nummers worden langer en er wordt gebruik gemaakt van een compleet orkest. Roy Wood verlaat de groep in 1972 en begint de nieuwe band Wizzard.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop