BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Fairport Convention
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Fairport Convention

Belangrijkste folkrockgroep uit de geschiedenis, in 1967 opgericht door gitaristen Simon Nicol en Richard Thompson en bassist Ashley Hutchings, kort daarna versterkt met zanger Ian Matthews en drummer Martin Lamble. Vanaf het tweede album vervangt Sandy Denny de oorspronkelijke zangeres Judy Dyble, die de groep Trader Horne begint. Daarna vertrekt ook Ian Matthews en wordt de muziek steeds meer gebaseerd op Engelse traditionals. Er zijn nog veel meer wijzigingen in de bezetting: belangrijk zijn de komst van jazzdrummer Dave Mattacks en violist Dave Swarbrick in 1969. Hoewel de groep nog steeds platen maakt en optreedt worden de eerste tien jaar beschouwd als hun beste periode.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop