BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > George Michael
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

George Michael

(1963 - 2016) Brits popzanger. Was tussen 1981 en 1986 de helft van, het vooral bij tienermeisjes, populaire popduo Wham! Begon daarna aan een solocarrière, waarin hij zich richtte op een wat ouder publiek. Met succes, want in de jaren die volgden, won hij twee Grammy ’s en verkocht hij meer dan 100 miljoen platen wereldwijd. Zijn grootste hits zijn Faith, Freedom ’90, Outside en I knew you were waiting for me, een duet met Aretha Franklin . George Michael kwam ook geregeld in het nieuws vanwege een rechtzaak tegen zijn platenmaatschappij, zijn coming-out als homoseksueel en drugsbezit en – gebruik.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop