BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > het levenslied
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

het levenslied

Lied over meestal droevige gebeurtenissen uit het dagelijks leven van gewone mensen, ook wel 'smartlap' genoemd. Van oorsprong ook wel vanuit verontwaardiging over sociale misstanden geschreven. In Nederland beroemde zangers van het levenslied waren Koos Speenhoff (1869-1945) en Johnny Jordaan . Zij werden opgevolgd door, o.m. Willy en (dochter) Willeke Alberti , Pierre Kartner (Vader Abraham ), de Zangeres Zonder Naam , André Hazes en Marianne Weber, Frans Bauer .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop