BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Kylie Minogue
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Kylie Minogue

(1968) Australische zangeres en actrice. Haar carrière begon op 18-jarige leeftijd met een rolletje in de Australische soap Neighbours. Een paar jaar later kwam haar debuutsingle Locomotion, een cover van Little Eve, uit bij een Australische platenmaatschappij. Dankzij haar bekendheid als actrice en haar zangtalent stond het nummer wekenlang op nummer 1 in de Australische hitlijsten. Het Britse producerstrio Stock, Aitken en Waterman boden haar een contract aan. Haar volgende nummer I should be so Lucky betekende haar internationale doorbraak.
Begin jaren negentig onderging zij met succes een verandering van imago, van het brave lieve meisje tot een uitdagende diva.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop