BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Patti Smith
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Patti Smith

Patricia (Patti) Lee Smith (1946) is een Amerikaanse rockzangeres, componiste en dichteres. Ze wordt gezien als voorloopster van de new wave en de punk . Haar debuutalbum Horses (1975) staat aan de wieg van de punkbeweging van New York en wordt dezelfde betekenis toegedicht als de eerste albums van The Rolling Stones , Roxy Music , Lou Reed , Traffic en The Velvet Underground . Hoewel een deel van haar latere platen even goed of beter verkoopt wordt het artistieke niveau van haar debuut niet overtroffen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop