BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Paul McCartney
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Paul McCartney

(1942) Brits popzanger en componist. In 1957 ontmoette hij John Lennon kennen, werd lid van diens band The Quarrymen en schreef samen met hem, George Harrison en Ringo Starr geschiedenis als lid van The Beatles . Na het uiteenvallen van de band in 1970 begon hij een solocarrière. In 1971 richtte hij de band Wings op, dat in de loop van de jaren zeventig zeer succesvol werd. Bekende albums zijn Band on the Run en Venus and Mars. In de jaren tachtig werkte Paul McCartney samen met onder meer Stevie Wonder , Carl Perkins en Michael Jackson . McCartney werkt voorts als ambassadeur voor dierenrechten, vegetarisme, muziekonderwijs en vele andere liefdadigheidsprojecten.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop