BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Planxty

Ierse folkgroep, opgericht in 1972, die heel belangrijk is voor de ontwikkeling van de Keltische muziek. Diverse leden van de band hebben later een belangrijke solocarrière opgebouwd en soms ook een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van andere folkgroepen. Dat geldt met name voor Christy Moore , Paul Brady, Andy Irvine, Johnny Moynihan en Dónal Lunny. Bands als De Dannan , Moving Hearts, Sweeney’s Men en The Bothy Band hebben hun bestaan en succes aan deze musici te danken.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop