BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Prince

Prince Roger Nelson (1958-2016 ) Amerikaanse componist, zanger, muzikant, platenproducer, acteur en filmregisseur. Wordt gezien als een van de grootste vernieuwers van de popmuziek in de jaren ’80. Zijn unieke muziekstijl is een mix van blanke en zwarte muziek, bestaande uit funk , soul , rap , disco , jazz en rock. Hij werd beïnvloed door onder meer de muziek van Sly & The Sly & the Family Stone, James Brown, Jimi Hendrix , Marvin Gaye , Carlos Santana , Curtis Mayfield en Joni Mitchell . Het oeuvre van Prince is zeer omvangrijk: tussen For you, zijn debuutalbum uit 1978 en 20Ten uit 2010 kwamen er onder zijn naam ruim 40 albums uit. Tot de hoogtepunten uit zijn carrière behoren de albums Purple Rain (1984), Parade (1986) en Sign ☮ the Times (1987). Prince schreef vele nummers voor anderen, ook werd veel van zijn muziek gecoverd, danwel gesampled. Artiesten zoals Chaka Khan , Sinéad O’Connor, Sheen Easton en de Bangles scoorden hun grootste hit met een Prince-nummer.
Op zijn albums en tijdens zijn toernees speelde Prince veel samen met bekende muzikanten zoals Miles Davis , George Clinton , Maceo Parker , Larry Graham en Mavis Staples maar ook de Nederlandse Candy Dulfervorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop