BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Robbie Williams
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Robbie Williams

(1974) Brits popzanger. Van 1990 tot en met 1995 maakte Williams deel uit van Take That . Tussen 1995 en 2010 was hij een succesvolle solo-zanger. Sinds 2010 is hij weer lid van Take That . Het nummer Angels van zijn eerste solo-album Life Thru A Lens uit 1995 is zijn grootste hit en inmiddels een evergreen . Van zijn negen solo-albums werden wereldwijd meer van 55 miljoen exemplaren verkocht. Op de eerste vijf albums die hij met songwriter Guy Chambers maakte zijn uiteenlopende muziekstijlen te horen. Veel Britpop en rock maar ook een album geïnspireerd op de muziek van Frank Sinatra , Swing When You’re Winning. Op Rudebox uit 2006 experimenteert Williams met elektronische muziek en rapt hij op het nummer Rudebox. Hij werkte op dit album samen met onder meer de Pet Shop Boys , Lily Allen en Mark Ronson.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop