BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Searchers
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Searchers

Engelse Merseybeatgroep , die in de jaren ’60 na de Beatles het meest populair is en in Nederland zelfs als eerste band met deze muziek doorbreekt. Hun eerste single Sweets for my sweet (oorspronkelijk van The Drifters ) wordt meteen een grote hit, gevolgd door Sugar and Spice,Needles and pins en Don’t throw your love away. Door hun meerstemmige zang en het gebruik van 12-snarige gitaren creëren ze een voor die tijd uniek geluid dat o.a. The Byrds sterk heeft beïnvloed .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop