BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Smashing Pumpkins
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Smashing Pumpkins

Amerikaanse alternatieve gitaargroep rond zanger en gitarist Billy Corgan (1967). De muziek is een mix van hardrock , heavy metal , psychedelische muziek en rustige, haast zoete, liefdesliedjes. Met het tweede album Siamese Dream (1993) breekt de band door, ook in Nederland. De volgende albums Mellon Collie And The Infinite Sadness (1995) en Adore (1998) doen het in Nederland nog beter hoewel de stijl nogal is veranderd door het toevoegen van meer elektronische ritmes. Ook het album Zeitgeist (2007), dat verschijnt na een periode van zes jaar waarin de groep niet bestaat, wordt goed verkocht hoewel een deel van de fans dan wel heeft afgehaakt.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop