BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Stranglers
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Stranglers

Engelse punkgroep opgericht in 1974. Het debuut IV Rattus Norvegicus (1977) is het eerste punkalbum dat de Britse top-10 haalt. Met de singles Something Better Change (1977) en No More Heroes (1978) breken ze ook in Nederland door. Daarna wordt de muziek een aantal jaren somber en onheilspellend tot begin jaren ’80 opnieuw een stijlwisseling plaatsvindt en de muziek romantischer wordt. Dat zorgt voor hun grote wereldhit Golden Brown (1982).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop