BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Zangeres Zonder Naam
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Zangeres Zonder Naam

Artiestennaam van Mary Servaes-Bey (1919 –1998), in 1957 bij toeval ontdekt door Johnny Hoes, talentenscout voor Phonogram/Philips. Zij scoorde met haar smartlappen hit na hit in de jaren die volgden en werd zo de Nederlandse zangeres van het levenslied . Toen Johnny Hoes in 1966 Philips verliet en in Weert zijn eigen platenmaatschappij Telstar begon, ging Servaes met hem mee. Hoes voorzag haar opnieuw van een lange reeks hits.
Tot haar grootste successen behoren: Ach vaderlief, toe drink niet meer (1959), De blinde soldaat (1962), Mexico (1969, 1986), Het soldaatje (de vier raadsels) (1971), Mandolinen in Nicosia (1972), Keetje Tippel (1975), 't Was aan de Costa del Sol (1975) en Vragende kinderogen (1982). In totaal nam ze meer dan 550 liedjes op.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop