BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

allochtoon

allochtoon (oorspronkelijk Grieks: allos = ander; chtoon = land) Vanuit een andere samenleving en cultuur afkomstig dan die waarin men zich nieuw gevestigd heeft. In tegenstelling tot ‘autochtoon’ .

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) noemt een persoon allochtoon als tenminste één van beide ouders in het buitenland is geboren.
Onder ‘niet-westerse allochtoon’ verstaat het CBS een allochtoon met als herkomstgroepering een van de landen in de werelddelen Afrika, Latijns-Amerika en Azië (excl. Indonesië en Japan) of Turkije.Op grond van hun sociaal-economische en sociaal-culturele positie worden allochtonen uit Indonesië en Japan tot de westerse allochtonen gerekend. Het gaat daarbij vooral om mensen die in het voormalig Nederlands-Indië zijn geboren en werknemers van Japanse bedrijven met hun gezin.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

Op de website www.dolph-ritakohnstamm.nl is veel informatie te vinden over de publikaties van de beide auteurs van dit hoofdstuk
Rita Poppen maakte een mooie site gewijd aan de nagedachtenis van Jan Ligthart en Theo Thijssen

paginatop