BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Religie en levensbeschouwing > aäronitische zegen
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

aäronitische zegen

Driedelige, zorgvuldig opgebouwde zegenspreuk die in de joodse en christelijke eredienst wordt uitgesproken. De woorden zijn ontleend aan het Bijbelboek Numeri 6:24-26. Aan Aäron , de broer van Mozes , werd opgedragen met deze woorden `de Naam' op de Israëlieten te leggen. De naam van hun God die niet mocht worden uitgesproken.
Zie ook Jahweh .volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop