BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Toneel > Anne‑Wil Blankers
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Anne‑Wil Blankers

(1940) Actrice, speelde vooral bij de Haagsche Comedie . Blankers’ spel wordt gekenmerkt door een sterke intuïtie, warmte en authenticiteit. Rollen: onder andere Desdemona in Othello (1963), titelrol in Medea (1976) en in Wilhelmina (1998). Ze won in haar carrière tweemaal een Theo d’Or .
De Theo Mann-Bouwmeesterring, een belangrijke Nederlandse theaterprijs, gaf zij in 2010 door aan collega Ariane Schluter.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop