BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Toneel > Jeroen Willems
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Jeroen Willems

(1962-2012) Acteur, vooral bekend van zijn rollen bij Hollandia (Johan Simons), onder andere in Stallerhof (Kroetz, 1991), De Perzen (Aeschylus, 1995) en De val van de goden (2000). Zijn solo Twee stemmen (1997) speelde hij in verschillende talen in vele landen van Europa en in de VS. Zijn stijl is intens, virtuoos en charmant zonder te willen behagen. Hij boekte in 2004/05 veel succes met zijn solovoorstelling Brel, de zoete oorlog, bij Toneelgroep Oostpool in Arnhem, waarvoor hij de Louis d’Or ontving. Zie ook toneelprijzen .
Zijn laatste rol was Helmer, een boerenzoon, in Boven was het stil naar het gelijknamige boek van Gerbrand Bakker.vorige
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop