BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Toneel > Ko van Dijk
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Ko van Dijk

(1916‑1978) Acteur, man van het grote gebaar en dito emotie, speelde tot zijn dood vele belangrijke rollen in alle genres, in onder andere Othello (1951 en 1963), De dood van een handelsreiziger van Arther Miller (1950 en 1966) en Requiem voor een zwaargewicht (1959). Weigerde in 1957 de Louis'd Or (zie ook toneelprijzen ), omdat de jury hem als een weinig subtiele toneelspeler afschilderde. De veelzijdige Van Dijk was ook actief voor radio (onder andere Biels & Co) en tv. Hij was de meest geliefde acteur van zijn generatie.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop