BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Wet en recht > constitutionele gerechtshoven
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

constitutionele gerechtshoven

Een constitutioneel (‘grondwets’-)gerechtshof gaat na of het recht van een land wel strookt met de grondwet . Vooral in bondsstaten is daaraan behoefte. Duitsland heeft het ‘Bundesverfassungsgericht’, de Verenigde Staten het ‘Federal Supreme Court’ . In Nederland is die taak nog overgelaten aan het parlement maar daar staat deze wel ter discussie.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop