BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Wet en recht > Eerste Kamer
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Eerste Kamer

Een van de Kamers van de Staten-Generaal , die samen met de Tweede Kamer het Nederlandse parlement vormen. De Eerste Kamer bestaat uit leden, die worden gekozen door de Provinciale Staten , via ‘indirecte’ of ‘getrapte’ verkiezing . De Eerste Kamer kan door de Tweede Kamer aangenomen wetten afwijzen; vandaar: ‘kamer van heroverweging’. De Eerste Kamer wordt ook wel naar buitenlands voorbeeld als 'senaat' aangeduid. De ‘Senaat’ was in het oude Rome het belangrijkste bestuursorgaan , dat bestond uit ervaren juristen en bestuurders.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

Via onderstaande website wordt er aan gewerkt dat advocaten hun beroep onafhankelijk en in vrijheid kunnen uitoefenen, ook in landen waar dat niet zo vanzelfsprekend is. Juist op die plekken is het van groot belang dat rechtzoekenden de rechtsbijstand kunnen krijgen die zij nodig hebben. Klik op:
paginatop