BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Wet en recht > gemeenschap van goederen
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

gemeenschap van goederen

Voluit: algehele gemeenschap van goederen. Het samensmelten van de vermogens van de twee partners in een huwelijk . Hierdoor hebben zij samen de beschikking over de vermogensbestanddelen (goederen, geld) van beiden, maar zijn zij ook beiden verantwoordelijk voor de gedeelde schulden. Tenzij anders is afgesproken in zogenaamde huwelijkse voorwaarden , ontstaat een gemeenschap van goederen vanzelf op de dag van het huwelijk .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

Via onderstaande website wordt er aan gewerkt dat advocaten hun beroep onafhankelijk en in vrijheid kunnen uitoefenen, ook in landen waar dat niet zo vanzelfsprekend is. Juist op die plekken is het van groot belang dat rechtzoekenden de rechtsbijstand kunnen krijgen die zij nodig hebben. Klik op:
paginatop