BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Wet en recht > gemeenschap van goederen
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

gemeenschap van goederen

Voluit: algehele gemeenschap van goederen. Het samensmelten van de vermogens van de twee partners in een huwelijk . Hierdoor hebben zij samen de beschikking over de vermogensbestanddelen (goederen, geld) van beiden, maar zijn zij ook beiden verantwoordelijk voor de gedeelde schulden. Tenzij anders is afgesproken in zogenaamde huwelijkse voorwaarden , ontstaat een gemeenschap van goederen vanzelf op de dag van het huwelijk.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop