BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Wet en recht > levering
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

levering

Een rechtshandeling die nodig is voor de overdracht van een goed. Afhankelijk van het goed kan de leveringshandeling verschillen. Zo is voor de levering van een onroerende zaak , zoals een huis, vereist dat de naam van de eigenaar in het openbaar register wordt aangepast. Voor het leveren van een roerende zaak , zoals een zending bestelde balpennen, volstaat het om de zaak ter hand te stellen, al dan niet met tekenen voor ontvangst.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

Via onderstaande website wordt er aan gewerkt dat advocaten hun beroep onafhankelijk en in vrijheid kunnen uitoefenen, ook in landen waar dat niet zo vanzelfsprekend is. Juist op die plekken is het van groot belang dat rechtzoekenden de rechtsbijstand kunnen krijgen die zij nodig hebben. Klik op:
paginatop