BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Wet en recht > privaatrecht
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

privaatrecht

Ook burgerlijk recht of civiel recht genoemd. Het privaatrecht bestrijkt de verhoudingen, handel en wandel tussen de mensen. Men onderscheidt: het personen- en familierecht inclusief het huwelijksgoederenrecht, het vermogensrecht , dat absolute (tegenover iedereen geldende) vermogensrechten (zoals eigendom ) omvat, naast relatieve, tussen bepaalde personen geldende vermogensrechten of verbintenissen.
Zie ook
Burgerlijk Wetboek .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

Via onderstaande website wordt er aan gewerkt dat advocaten hun beroep onafhankelijk en in vrijheid kunnen uitoefenen, ook in landen waar dat niet zo vanzelfsprekend is. Juist op die plekken is het van groot belang dat rechtzoekenden de rechtsbijstand kunnen krijgen die zij nodig hebben. Klik op:
paginatop