BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Wet en recht > tekortkoming
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

tekortkoming

Term binnen het verbintenissenrecht , vaak gebruikt in de zinsnede ‘tekortkoming in de nakoming’. Een tekortkoming in het nakomen van een verbintenis tussen partijen kan rechtsgrond zijn voor het ontbinden van een verbintenis . Zo hoeft bijvoorbeeld niet betaald te worden voor een bestelling die nooit is verstuurd. De tekortkoming is dan het niet-versturen van de bestelling; als er al betaald was, kan degene die betaald heeft (na ingebrekestelling ) de overeenkomst ontbinden en het betaalde bedrag terugvragen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

Via onderstaande website wordt er aan gewerkt dat advocaten hun beroep onafhankelijk en in vrijheid kunnen uitoefenen, ook in landen waar dat niet zo vanzelfsprekend is. Juist op die plekken is het van groot belang dat rechtzoekenden de rechtsbijstand kunnen krijgen die zij nodig hebben. Klik op:
paginatop